U bevindt zich hier:  
Bijeenkomst professionals Oncologienetwerk Veluwe IJssel

Bijeenkomst professionals Oncologienetwerk Veluwe IJssel

Donderdag 11 april 2024 vond de jaarlijkse netwerkbijeenkomst plaats in het Hoftheater in Raalte voor alle oncologie zorgprofessionals uit het Oncologienetwerk Veluwe IJssel.

Het thema van dit jaar was: ‘Samenwerking en de kansen en problemen die samenwerken met zich meebrengt’. Dagvoorzitter Cathrien Tromp, internist-oncoloog bij Gelre ziekenhuizen, leidde de aanwezigen door het programma.

Het programma begon bij de landelijke ontwikkelingen; Peter van Duijvendijk, chirurg in Gelre ziekenhuizen en Bestuurslid SONCOS gaf een update over het Integraal Zorgakkoord (IZA) en het onderwerp spreiding en concentratie van zorg. Hij vertelde over de bestuurlijke overleggen die onlangs hebben plaatsgevonden en de discussie over volumenormen die momenteel speelt.

Gabriel Paardekooper, radiotherapeut-oncoloog bij  Isala, ging in gesprek met Jourik Gietema, internist-oncoloog bij het UMCG, over de ontwikkelingen in de regio Noordoost Nederland en de oprichting van het oncologienetwerk CCN NO. Hoe kunnen we samen optrekken in de noordelijke provincies om goede toegankelijke oncologische zorg in regio te borgen en waar mogelijk te verbeteren? Wat kunnen wij doen om samenwerking meer inhoud te geven?

Namens het Algemeen Bestuur van het Oncologienetwerk Veluwe IJssel (OVIJ) nam Jean Takken, bestuurder Radiotherapiegroep, het woord. Hij vertelde over de ambitie van het OVIJ en wat er in 2023 is gerealiseerd. Daarnaast gaf hij een doorkijkje naar de plannen voor 2024. Zijn boodschap was: ga ervoor om de bestaande samenwerking te verbeteren door het bundelen van expertise en het uniformeren van de werkwijze onder één label.

Vervolgens gaven alle regionale tumorwerkgroepen een korte pitch. Hierin vertelden ze wat er het afgelopen jaar is bereikt en welke kansen en obstakels ze zien.

Bioloog Patrick van Veen sloot de avond af. Hij gebruikte hierbij het gedrag van apen (gorilla’s, bonobo’s, chimpansees) als voorbeeld, de parallellen die er zijn tussen mensen en apen en wat we kunnen leren van de wijze waarop apen met elkaar samenwerken.

Delen via:

Lees ook:

Bijeenkomst professionals Oncologienetwerk Veluwe IJssel

Ziekenhuizen in Noord en Oost Nederland bundelen krachten

Gerrit kreeg kanker: ‘Als wiskundeleraar doe je aan kansberekening’