U bevindt zich hier:  
Samenwerking voor de beste zorg

Samenwerking voor de beste zorg

Deventer Ziekenhuis, Isala, Gelre ziekenhuizen en Radiotherapiegroep werken samen op het gebied van oncologie.

Deventer Ziekenhuis, Isala, Gelre ziekenhuizen en Radiotherapiegroep werken samen op het gebied van oncologie

Deventer Ziekenhuis, Isala, Gelre ziekenhuizen en Radiotherapiegroep hebben op 30 mei een samenwerkingsovereenkomst getekend voor intensieve samenwerking op het gebied van oncologie.

Binnen deze samenwerking kan specialistische kennis en ervaring op het gebied van oncologie met elkaar worden gedeeld. op die manier wordt de beste (complexe) specialistische zorg aan oncologie patiënten in de regio georganiseerd. Zo blijft de kwaliteit en veiligheid van deze zorg voor inwoners in de regio gewaarborgd.

De vier organisaties hebben een gezamenlijke ambitie om oncologische topzorg te leveren in de regio. Door samen te werken in het Regionaal Oncologisch Netwerk (RON) is er één aanspreekpunt en gesprekspartner voor het regionaal oncologisch beleid en in het contact met onder meer de zorgverzekeraars en patiëntenverenigingen.

Binnen het RON maken betrokken organisaties goede afspraken over onder meer gezamenlijke zorgpaden, kwaliteitsbeleid en de Juiste Zorg op de Juiste Plek. En over wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en opleiding die daar sterk mee samenhangen.

De samenwerking sluit aan bij de landelijke beweging om complexe zorg regionaal te concentreren in een beperkt aantal ziekenhuizen en is gericht op patiënten met minder vaak voorkomende vormen van kanker. Voor deze patiënten blijft goede en veilige zorg, dichtbij huis beschikbaar. Zij kunnen gewoon bij specialisten in de regio terecht, zonder daarvoor naar de andere kant van het land te hoeven rijden.

 

Delen via:

Lees ook:

Samenwerking in de regio heeft de blaaskankerzorg krachtiger gemaakt

Bijeenkomst professionals Oncologienetwerk Veluwe IJssel

Ziekenhuizen in Noord en Oost Nederland bundelen krachten