U bevindt zich hier:  
Zorgpaden

Zorgpaden

De verschillende stappen in een behandelplan worden samen een zorgpad genoemd. De zorgverleners uit de verschillende ziekenhuizen werken samen volgens ziektebeeld specifieke zorgpaden met als doel om diagnostiek en behandeling optimaal te laten verlopen.

Door gebruik van zorgpaden werken zorgverleners op uniforme wijze, volgens de laatste inzichten en normen. De oncologische protocollen zijn op elkaar afgestemd. Patiënten met kanker kunnen in hun eigen ziekenhuis terecht voor de onderzoeken en voor- en nabehandelingen. Het vaststellen van de diagnose en het voorstel voor een behandelplan komt tot stand in nauw overleg met de specialisten uit het netwerk en verschillende academische centra. Samen met uw behandelend specialist beslissen de patiënten uiteindelijk welke behandeling zij willen ondergaan.

De best mogelijke zorg

Soms worden patiënten voor een specifieke ingreep of onderdeel van het oncologisch zorgtraject verwezen naar één van de aangesloten ziekenhuizen in ons netwerk. In dat ziekenhuis komen dan de beste specialisten uit de regio samen in een behandelteam. Samen zorgen we ervoor dat de patiënten de best mogelijke zorg krijgen.

Slokdarmkanker

Slokdarmkanker is kanker die in de slokdarm ontstaat. De medische term hiervoor is oesofaguscarcinoom.

Blaaskanker

Bij blaaskanker is er een kwaadaardige tumor (gezwel) in de blaas ontstaan.

Nierkanker

Bij nierkanker is er een kwaadaardige tumor (gezwel) in de nieren ontstaan.

Hersentumor

Een tumor (gezwel) in de hersenen ontstaat wanneer hersencellen ongecontroleerd gaan delen en groeien. Een hersentumor kan goedaardig of kwaadaardig zijn. Bij hersentumoren is het onderscheid tussen goedaardig en kwaadaardig minder scherp dan bij veel andere tumoren.

Maagkanker

Bij maagkanker zit er een kwaadaardige tumor in de maag

Galblaas- en galwegkanker

Galblaaskanker is kanker van de galblaas. Er zit dan een kwaadaardige tumor in de galblaas. Bij galwegkanker zit de tumor in de galweg.

Prostaatkanker

Prostaatkanker is kanker die in de prostaat ontstaat. De medische naam hiervoor is prostaatcarcinoom.

Endeldarmkanker

Darmkanker is kanker die in de darmen is ontstaan. Meestal zit darmkanker in de dikke darm. Het heet dan dikkedarmkanker of coloncarcinoom, maar mensen noemen het vaak darmkanker.

Leverkanker

Leverkanker is kanker die in de lever ontstaat.

Alvleesklierkanker

Alvleesklierkanker is kanker die in de alvleesklier ontstaat. De medische term hiervoor is pancreascarcinoom of pancreaskanker.